Gadis Cute ini anak seorang aktor Popular (9 gambar)Doesn’t She Look Like Her Father?
Nama gadis ini ialah Bianca Van Varenberg dan merupakan seorang pelakon yang lebih dikenali sebagai Bianca Bree. Bianca adalah anak perempuan kepada martial artist dan pelakon Jean-Claude Van Damme.
Doesn’t She Look Like Her Father?
Doesn’t She Look Like Her Father?
Doesn’t She Look Like Her Father?
Doesn’t She Look Like Her Father?
Doesn’t She Look Like Her Father?
Doesn’t She Look Like Her Father?
Doesn’t She Look Like Her Father?
Doesn’t She Look Like Her Father?

Ibu suka makan kusyen sofa

* ADELE memberitahu masalahnya bermula kerana tertekan dengan penceraian ibu bapanya.
BRADENTON, Amerika Syarikat (AS) - Seorang ibu kepada lima orang anak, Adele Edwards didapati mengalami sejenis gangguan pelik yang dikenali sebagai Pica kerana dia gemar memakan kusyen sofa.

Pica merupakan gangguan yang sering dialami oleh kanak-kanak dan ibu mengandung yang kekurangan nutrien tertentu. Ia boleh menyebabkan mereka suka memakan benda-benda seperti kapur tulis, duit syiling, bateri dan tanah.

Dia yang berasal dari Bradenton, Florida Amerika Syarikat (AS) dikatakan telah memakan kusyen selama 21 tahun. Adele dilihat cuba mendapatkan bantuan selepas masalahnya itu sudah tidak dapat dikawal.

"Sejak beberapa tahun lalu, saya sudah makan tujuh sofa. Saya membuka zip alas kusyen dan memakannya. Apabila sudah makan, saya sukar untuk berhenti. Kini, doktor memberitahu jika saya meneruskannya, ketagihan ini akan membunuh saya," katanya.

Adele mengakui tabiat peliknya itu berlaku kerana tertekan sewaktu ibu bapanya mahu bercerai ketika dia baru berusia 10 tahun. Kini, dia memakan kusyen sebanyak 15 kali sehari. Adele terpaksa mendapatkan rawatan terapi dan hipnosis demi menghilangkan ketagihan luar biasa itu. - Agensi

Coli yang boleh menyimpan senjata apiFlashbang Bra
Banyak sudut dalam busana bisa digunakan untuk menyembunyikan senjata api. Termasuk juga, di area dalam bra. Ini dibuktikan oleh Looper Law Enforcement, sebuah perusahaan penyedia peralatan keamanan di Oklahoma, AS, dengan menciptakan produk Flashbang Bra.

Bentuk Flashbang Bra seperti bra pada umumnya, dan yang membuat berbeda adalah bra tersebut dilengkapi dengan sarung pistol. Sarung yang terbuat dari bahan thermoplastic tersebut bisa untuk menyimpan 20 jenis senjata api hand gunyang beredar di pasaran.

Lisa Looper, pemilik Looper Law Enforcement, mengembangkan bra ini untuk memberi rasa aman pada wanita. Bra tersebut diklaim dapat berfungsi sebagai sistem perlindungan diri, dalam cara yang lebih modern.

"Aku awalnya tak pernah benar-benar bermaksud untuk menciptakan lini bra ini. Aku dulu hanya membuatnya untuk digunakan sendiri, tapi kemudian banyak wanita yang tertarik. Mereka ingin membawa senjata, tapi tak mau terlihat," kata Looper pada stasiun televisi ABC, dikutip dari Daily Mail.

Menurut Looper, bra merupakan tempat paling logis dan tersembunyi untuk menempatkan senjata api. Penggunanya hanya tinggal mencabut handle holsteruntuk melepaskan senjata.

"Senjata menggantung dengan natural dalam bra. Bisa digunakan kapan saja saat wanita merasa terancam," ujar Looper.
Untuk melepaskan senjata dari sarung dalam bra rata-rata membutuhkan waktu 1,5 detik. Bra unik ini, dijual secara online dengan harga US $40 atau Rp375 ribu. 
* Sumber vivanews

Gempar Sebuah Van Ditelan BumiAlahai malang yang tak berbau,boleh diibaratkan sebagai ditelan bumi apabila sebuah van yang membawa pelancong tiba-tiba jatuh kedalam lubang ketika melalui sebatang jalan.
Kejadian ini berlaku di tengah-tengah bandar di wilayah selatan China apabila lebuhraya Fuxing dalam daerah Qixing di bandar ini mendap secara tiba-tiba ketika van yang membawa pemamdu pelancong itu melalui jalan tersebut.Lubang yang berukuran 13 kaki panjang dan 8 kaki dalam telah menimbuskan van tersebut.

Dalam kejadian ini hanya pemandu van sahaja yang tercedera dan tahap kecederaannya tidak diketahui menurut polis trafik yang berada di tempat kejadian.

Sumber:MailOnline

Jam Paling Mahal Di Dunia

Jam Paling Mahal Di Dunia
Alahai terkejut mendengar jam bernilai RM15 Juta,macam mana ek boleh sampai harga macam tu. Tak terlintas di benak fikiran langsung nilai RM15 juta boleh terletak pada jam,apa yang kita tahu harga sebegitu mungkin nilai sebuah rumah, bangunan, mahupun harta yang bentuk fizikalnya lebih besar.
Namun itulah realiti sebenar dunia hari ini apabila syarikat jam terbesar di rantau ini, Swiss, melancarkan sebuah jam tangan paling mahal di dunia pada awal tahun 2012 baru-baru ini.
Jam tangan baru Hublot dinobatkan sebagai jam paling mahal kerana jam tersebut diperbuat daripada 140 karat mas putih serta bertatahkan dengan lebih 1292 berlian yang dianggarkan bernilai lebih daripada RM15 juta.Fuyoo,patut pun mahal.
Jam ini dilengkapi dengan batu berlian disetiap permukaan jam yang memberi  penampilan yang lebih mirip barang kemas halus berbanding aksesori praktikal lain.
Menurut Syarikat Swiss, jam tersebut secara keseluruhan diperbuat dengan tangan dan menggunakan tenaga kerja seramai 7 orang serta mengambil masa selama 14 bulan untuk menyiapkan satu-satu jam tersebut.
Menurut  Pengurus Syarikat,Jean-Claude Biver,walaupun jam itu amat mahal namun terdapat beberapa individu telah menyatakan minat terhadap jam tersebut dan telah pun membuat tempahan secara peribadi.
Katanya,walaupun syarikat-syarikat jam yang lain mengalami kemelesetan namun Swiss mengambil risiko untuk menghasilkan jam yang mahal dan cuba untuk menembusi pasaran dunia.Pada tahun 2011,Swiss Berjaya mencatat jualan sebanyak 30 peratus dan yakin akan meningkat pada tahun ini.
sumber:MailOnline

Download